top of page
Zoeken

Millennials hebben moeite met budgetteren.

Bijgewerkt op: 20 jun. 2021

Ben jij geboren tussen 1980 en 2000 dan wordt jou generatie de Millennials genoemd of generatie Y.


Een aantal kenmerken van deze generatie zijn dat zij digitaal slim zijn en over het algemeen een positief zelfbeeld hebben. Men gaat er van uit dat als je echt wilt en erin gelooft je alles kunt bereiken. Het is een sociale generatie en een echte media generatie. Ze zijn flexibel en houden dus meer van bijvoorbeeld flexibele werkschema’s. Maar als zij werken dan voor de volle 100%. Zij houden van uitdaging en afwisseling en blijven minder lang bij dezelfde werkgever. De woningnood is hoog dus de meesten blijven zo lang mogelijk bij hun ouders wonen en willen in de toekomst een woning kopen.


Het is ook de generatie dat minder geld heeft om uit te geven en hogere schulden. Denk hierbij aan de opgebouwde studieschuld en de kosten die worden gemaakt voor mobiel en internet. Ook worden zij overvoerd met prikkels uit hun omgeving om geld uit te geven.

Uit onderzoek van DirectResearch voor de ABNAMRO blijkt dat Millennials moeite hebben met het bijhouden van hun budget. Door het contactloos betalen is er bij 53% weinig inzicht in de kleine uitgaven en ze doen veel impulsaankopen.


Even een Pumpkin Spice Latte, lekker gaan lunchen even een nieuw shirt want vanavond gaan we uit of een terrasje pakken, Het is allemaal heel leuk tot je de rekening bekijkt aan het einde van de maand. Het gaat allemaal zo gemakkelijk dat je bijna niet in de gaten hebt dat je geld van de rekening verdwijnt. Een moedige Millennial die wel spaart moet regelmatig halverwege de maand het geld weer terugstorten om de betaalrekening aan te zuiveren.


Positief is wel dat Millennials wel vaker sparen dan Nederlanders boven de 40 jaar maar wel met kleinere bedragen. Ook zijn zij het niet alleen die geen overzicht hebben, slecht 30% van alle Nederlanders maakt gebruik van de tools om de uitgaven op een rijtje te krijgen. Sommige maken tijdelijk gebruik van een Budgetcoach maar dit is nog steeds geen algemeen goed. Er is nog te weinig bekend over de werkzaamheden van de Budgetcoach.


Juist als er geen schulden zijn en je wilt een goede basis leggen voor jezelf voor nu en later is het van belang niet te lang te wachten met het voor een korte periode inschakelen van een professional. Iemand die je hierbij kan adviseren en ondersteunen. Zo kan de situatie niet uit de hand lopen en hou je de kosten laag.


10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page