top of page
Zoeken

Bespaar minimaal € 350 per jaar op gas en licht in 5 eenvoudige stappen

Bijgewerkt op: 27 dec. 2022

Doe het vanavond nog.

Stap 1

Zet de thermostaat 1 uur voordat je naar bed gaat op 15 graden. Je bespaart gemiddeld 20 euro per jaar.


Stap 2

Sluit alle deuren in huis en verwarm alleen de ruimtes waar je veel bent. Hiermee bespaar je gemiddeld 240 euro per jaar. Tip: met een deurdranger gaan deuren automatisch dicht.


Stap 3

Zet zoveel mogelijk elektrische apparaten echt uit, in plaats van op stand-by. Zo kan je tot wel € 100,- per jaar besparen. Denk ook aan de opladers van de telefoon, babyfoon en tandenborstel. Laat ze niet ongebruikt in het stopcontact zitten.


Stap 4

Zorg voor voldoende verse lucht. Verse lucht kan beter en sneller verwarmd worden dan 'oude' vochtige lucht. Zet uw ramen even open om het huis te ventileren en zet daarna pas de verwarming weer aan. De lucht wordt sneller warm, waardoor u minder hoeft te stoken. Daarmee kunt u dus gas besparen!


Stap 5

Korter douchen. Douche je 10 minuten per dag en heb je een normale douche en een standaard Cv-ketel? In dat geval gebruik je op jaarbasis ongeveer 178 euro aan water en energie. Voor elke minuut die je dagelijks korter doucht, bespaar je op jaarbasis dus bijna 18 euro.


De genoemde besparingen zijn gebaseerd op de tarieven van maart 2021. Op basis van de huidige tarieven ga je nog veel besparen.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page