top of page
Zoeken

Besparen op je ziektekostenverzekering

Bijgewerkt op: 27 dec. 2022
Tip 1

Vergelijk je basisverzekering.

Ondanks dat iedere basisverzekering dezelfde vergoedingen biedt, verschillen de premies tot wel een paar honderd euro per jaar. Dit komt doordat iedere verzekeraar zelf de hoogte van de premie bepaalt. Maar ook doordat er verschillende soorten basisverzekeringen zijn. Een restitutieverzekering is bijvoorbeeld een stuk duurder dan een naturaverzekering. Goed vergelijken loont dus.


Tip 2

Betaal per jaar.

Dit scheelt 1 tot 2% op de premie. Is al snel €15 tot € 20 per persoon.


Wist je dat het mogelijk is de aanvullende verzekering en of de tandarts verzekering apart bij een andere ziektekosten verzekeraar af te sluiten? Lastiger declareren maar tel uit je winst.


Tip 3

Verzeker niet teveel.

Neem even de tijd om de vergoedingen te bekijken van je basisverzekering, aanvullende verzekering en tandartsverzekering. Wat heb je dit jaar nodig? Je omstandigheden kunnen wijzigen maar ook de aanvullende verzekering kan wijzigen. Dit jaar krijg je minder behandelingen voor de fysiotherapie.


Verzeker niet te weinig maar ook zeker niet teveel. Dat is gewoon zonde van het geld.


Tip 4

Betaal je eigen bijdrage per maand.

Hoef je bij een bezoek aan de specialist niet meteen veel geld op te hoesten en het is nog een leuk spaarpotje ook voor als je geen of weinig kosten hebt gemaakt. Je krijgt het geld dan namelijk terug.


Tip 5

Verzeker je gezinsleden op een slimme manier mee.

Heb je kinderen onder de 18? Verzeker ze dan mee in de polis van de ouder met de meest uitgebreide dekking. Zo is je kind gratis het beste verzekerd. Ben je 18 jaar of ouder? Vergelijk er dan op los en kies de goedkoopste verzekering.8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page