top of page
Zoeken

Wat is jou financiële mindset?

Bijgewerkt op: 20 jun. 2021Waarom is de een goed bezig met geld en geeft de ander het op. Het antwoord is simpel. Het is de manier hoe zij over geld denken. De financiële mindset.


Hoe je denkt over geld beïnvloed je manier hoe je ermee omgaat. Ik kan je van alles vertellen over budgetteren, maar dit heeft geen zin als je niet gelooft dat het mogelijk is op die manier te leven, of je bent niet gemotiveerd om op die manier te leven.


Hoe je over geld denkt wordt beïnvloed door veel dingen. Bijvoorbeeld je opvoeding. Werd er thuis veel over geld gepraat of juist niet. Kreeg je zakgeld. Was er altijd genoeg of vaak te weinig. Wat zijn je eigen ervaringen met geld. Als je hier rustig over nadenkt herken je misschien wel een aantal overtuigingen van jezelf. Bij voorbeeld. Je wordt van een dubbeltje nooit een kwartje, geld maakt niet gelukkig, ik heb altijd pech met geld, geld is alleen leuk voor de rijken, ik word toch nooit rijk, ik heb niets met geld.


Bij veel echtparen gaan de ruzies vaak over geld. Dit heeft te maken met de manier waarop beiden verschillend denken over geld. Beiden hebben andere ervaringen met geld in het verleden. Daarom is het belangrijk hierover met elkaar in gesprek te gaan.

Voorbeelden van een positieve mindset zijn. Ik heb de vrijheid om geld uit te geven maar ik kan mij ook beheersen. Ik hoef mijzelf niet te vergelijken met anderen. Het is mogelijk mijn financiële doelen te bereiken.


Kan ik mijn mindset veranderen?

Het goede nieuws is dat je je mindset kan veranderen. Wat je gelooft beïnvloed je gedrag, wat zal leiden tot positieve resultaten. Met andere woorden alles wat je gelooft is waar. Je overtuigingen zijn van invloed op de beslissingen die je neemt over het besteden van geld, sparen of schulden. Heb je een positieve mindset dan zal dit je helpen je doelen te bereiken.28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page